Udgivet i Skriv en kommentar

Barcelona – La festa Graciá

En hemmelig festival!

I gaden hang der små lanterner, glitter, og blå guirlander. Måske havde de lige haft gade fest? Vi syntes det så hyggeligt ud, da vi gik forbi, på vej til vores Airbnb lejlighed. Vi anede stadig ikke hvor heldige vi var.

Fest i gaden
Graciá gade
En fab terrasse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg havde foræret Funder en tur til Barcelona i 50 års fødselsdagsgave. Da vi skulle være der i lidt over en uge, besluttede jeg mig for at finde en lejlighed, med tagterrasse og udsigt. Jeg anede ikke rigtig hvilket område den lå i, men gik udelukkende efter at man kunne se Sagrada Familia fra terrassen. Og hold nu op, hvor var vi heldige. Ikke nok med at de var den fedeste lejlighed, men vi var også havnet i et skønt lokalt område, hvor deres årlige festival var i fuld sving. Det var i august 2014, og vi har været tilbage hvert år siden. La Festa Major de Graciá - den ypperste, mest festlige lokale festival. Så det har faktisk også krævet lidt overvejelse, at ville dele den med jer. I 2014 følte vi næsten, at vi var de eneste turister. Nu kan vi se år efter år, at flere turister kommer til området. Nok også pga. af Airbnb.

Sangria fra kanden
Gràcia var en selvstændig by indtil slutningen af 1800-tallet, og selvom bydelen i dag er en integreret del af Barcelona, er området stadig noget helt for sig selv. I bydelen bor unge som ældre, og  mange af dem har aldrig har boet andre steder. De er meget stolte af deres rødder, og du vil ikke høre dem sige, at de er fra Barcelona - men altid, at de kommer fra Gràcia. Alle er stolte af at være fra Graciá, også tilflyttere . Vi føler os beærede over at være landet her. Og vender stolte tilbage hvert år.

 

Facts - Barcelona i august måned

Hvert år booker vi ca. 8-10 dage i august til Barcelona.

Festival Major de Gracia ligger fast fra 15-21 august.

Vi kan bedst lide at ankomme lidt før festivalen går i gang.

Flyrejsen booker vi via rejsefeber. Så er kufferten nemlig med i prisen.

Derefter finder vi en lejlighed i Graciá området på Airbnb.

Du har i deres filter mulighed for at vælge område.

Vi går altid efter lejlighed med terrasse, lækket badeværelse og stilrent hjem (uden alt for mange ting).

Der skal være kaffemaskine, gerne nespresso,

Vores rejse til Barcelona her i 2018 kostede:

Fly med Norwegian inkl. skatter og baggage for 2 personer kostede kr. 4100.- (booket via rejsefeber)

Priser på fly kan variere alt efter hvornår du booker.

Airbnb lejlighed lige i smørhullet af Graciá kostede kr. 10.100.- alt inkl.

Vi var afsted fra 9.-18. august. I alt 9 overnatninger.

Fra Lufthavnen tag Aerobus til Placa de Espana og derfra metro linje L3 til Fontana. Herfra kan du trille din kuffert til din destination.

 

Carrer de Verdi 2016

 

Festa Major de Gracia

Festivalen har eksisteret i 200 år, og er en af de mest farverige og vigtige for Barcelona. Det foregår hvert år fra den 15-21 august.

En denne uge om, konkurrerer de lokale om at lave den flotteste gadedekoration. Det er en fryd for øjet.

Et udvalg af gader dekoreres ud fra et tema, som de selv vælger. De materialer de bruger skal kunne genbruges, så rigtig meget er lavet af papir. Det er vildt hvad de kan lave ud af papmache. Det fedeste er at alle i gaden deltager, gamle som helt små babyer. Det er så hyggeligt at se dem gøre klar. Hvert år er vi helt på røven over hvor dygtige de er. Nogle gader går ALL IN. Der er en konkurrence hvert år på kreativitet, sværhedsgrad og originalitet. Læs mere om Festivalen. Det er simpelthen gadefest når det er bedst.

Map over Graciá
Hollywood tema 2016

Verdens bedste tapasbar!

Ja, det lyder overdrevet, men vi lover i ikke bliver skuffet. Det er bare den bedste tapasbar, hyggeligste  stemning og kanon betjening. Gasterea ligger på Carrer de Verdi, som er hovedgaden i Graciá området. Og den er faktisk også lidt hemmelig, den har ingen hjemmeside. Deres facebook side er ikke særlig aktiv, men folk hører om den via god gammeldags mund til mund. Her finder du de sødeste mennesker bag baren og ejeren selv taler ikke meget engelsk, men han er et hjertelig og varmt menneske.

Victor, Bresso, Funder og David

 

Mens festivalen er i gang, er det full on her. Når festivalen slutter, holder baren lukket i en uge. Og det kan man sgu godt forstå. I 2014 nåede vi kun at være her en gang, men siden hen kommer vi flere gange i løbet af ugen.

Husk kontanter, de tager nemlig ikke kreditkort!

 

 

 

Rød peber, blodpølse og vagtelæg 2014

 

Mini burgers
Mundvand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deres menukort er fyldt med lækkerier, men det bedste er nu at se hvad der kommer direkte ude fra køkkenet. De fleste tapas koster 2 Euro, og de lidt større varme retter 4-5 Euro. Bare giv den gas. I år var det fjerde gang vi var her, og vi fik en varm velkomst. Fedt at de kan huske os, og vi får altid masser af små drinks og smagsprøver. Vi føler os som lokaler når vi sidder her. Prøv deres mini burgers- hold nu op en himmelsk mundfuld.

Glade gæster 2016
Tapas fun

 

Graciá området

Vi elsker området, og bevæger os kun få gange udenfor. Alt hvad vi behøver, er lige her. Det er autentisk, fyldt med små butikker, gallerier, de fedeste barer og restauranter, samt hele områder oser af charme.

Hver butik sit speciale. Det højner kvaliteten betydeligt, og det gør handleoplevelsen unik.
Det gælder også tøjbutikker og de mange små kunsthåndværksbutikker, som du passerer ved at slentre rundt i de små gader. Mange af de ting du finder, ser du ingen andre steder.  Du kan finde noget, som ingen andre har.

Når festivalen er i gang, er gaderne fyldt med musik, kunst, billige cocktails og top stemning. What´s not to like!

Baywatch tema
Crazy Robert
Drinks i gaderne 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert er en dejlig skør eksistens, der altid dresser op under festivalen. Sådan mødte vi ham første gang, med skøre briller og lys i håret. Han er oprindeligt fra Holland, og har boet i Barcelona i mange år. I hans lige atelier, restaurere han ting og møbler. Funder finder altid små biler, og i 2016 købte han et ur af ham.

Vintage butik på Verdi
Vores duck pusher
Galleri El Diluvio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I 2016 boede vi på Carrer de Verdi, lige midt i festen! Her fandt vi denne hyggelige vintage butik, Revolution Vintage. Butikken er fyldt med fede skjorter, hatte og andre godter. Ejeren er oprindeligt fra Wales, så han kunne fortælle mere om gaden. Hvert år finder jeg en ny badeand hos Rock01 til min samling. Det er en børnetøjsbutik, som sælger badeænder fra Lilalu, home of ducks! Det vrimler med små gallerier, og vores favorit er El Diluvio Universal. Vi er faldet pladask for deres grafiske prints og tegninger. Vi har efterhånden en lille samling af kort fra Elisa.  I år købte vi også en fantastisk tegning af Erika.

Old school shopping
Flamingo hair and dance
Man and his bench

 

Eat, drink and be happy!

Udover vores yndlings tapasbar, vrimler det med hyggelige barer og restauranter i Graciá området.

Her er et lille udpluk af vores favoritter.

Chatelet Bar ligger godt placeret på et hjørne, og er et perfekt sted til at kigge på mennesker. Hipt, ungt publikum samt billige drinks. Bar Raîm er en stemningsfyldt cubansk bar, fyldt med dans, rum og glade mennesker. Du kan nyde god cava overalt, og en hyggelig lille bar er Stampi Cafe. Under festivalen har sælger de fleste drinks to go, så man bare kan tusse rundt i gaderne. Vi elsker at sidde på deres mange små torve, nyde et glas cava, sangria og lidt tapas. På La Trini har de altid en dagens menu, 2 retters og top lækker.

Las Euras er en old school tapasbar. Her får du autentisk tapas, god betjening til rimelig mønt. Sid i baren, og bestil fra skranken. Så kan du også holde øje med, hvad der sker på torvet.

Lunch in the square
Vinbutik/Bar på Verdi

Graciá - the best you can get

La Trini 2014
en lille øl på torvet
Stampi Cafe 2018
Bar Raîm

La Rambla - skynd dig væk!

Vi tager altid en tur en til Boqueria Market tæt på ramblaen. Det er et farverigt univers, fyldt med lækkerier. Vi er havner tit på Quiosc Modern, en lækker fiskebar. Mums, siger vi bare! Derefter trasker vi ned i sidegaderne i El Raval området. Her er et hav vintage butikker, punk og musik butikker. Just what we like.

Gå ned af Carrer Riera Baixa samt Carrer Tales. Her ligger en helt stribe retro-butikker, vintage samt et pænt udvalg af pladebutikker for dig, der stadig sværger til gammeldags vinyl. Funder finder altid cd'er, dvd'er og andre old school ting. Mens jeg shopper vintage, design ting og smykker. Vi spiste en super lækker frokost på El Vermut, Carrer de les Ramelleres, 27 - en sand lille perle

Quiosc Modern
La Boqueria

I 2017 gik vi på Ramblaen på vej til madmarked. Dagen efter var der terror, hvor 13 mennesker døde, og 100 blev såret. Livet er sårbart og skal leves.

 

Rock n roll
Flamingo Vintage
Discos Revolver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På dan anden side af ramblaen finder du et hav af små butikker, souvenirs og Barcelona Duck Store. Gå ned ad gaden Carrer d`avinyo, (tidligere red light district), hvor du finder et hav af små special butikker.  Nyd et glas cava på, Placa de la Veronica, et lille torv, perfekt til en pause fra shopping. Over for ligger Hotel Arai, hvor Picasso skulle have slået sine folder. En utrolig smuk bygning, som i gamle dage har været et bordel. Det siges at Picasso kom og malede de nøgne kvinder, og hans ånd stadigvæk huser stedet.

Gotica
Cava og Arai Hotel
In duck heaven

 

 

Barceloneta

I Bydelen Barceloneta (Lille Barcelona) finder du en vidunderlig strand kun få minutter fra centrum. Det er en brede strand med lyst, rent sand og klart vand. Skønt at køle ned her på en hot sommerdag. Vi køber lækre snacks hos Forns Escola. Her er alt hjemmelavet, brød med spinat/feta, Croissanter og kager.

Se solnedgang på Carb Diem, hvor kan du slænge dig i bløde sofaer, sippe sangria og lytte til havets brussen. Stedet er fyldt med smukke Buddhaer, selv på toilettet. Vi fandt den vildeste absinth bar, Absenta, hvor du kan smage deres hjemmelavede absinth cocktails. De har en høj alkohol procent, så pas på! Stedet er fyldt med sjove artifacts, bl.a. en havfrue i loftet.

En anden yndlingsbar er KÉ bar, som ligger midt på torvet. En lille  bohemian style bar, fyldt med charme og gode drinks. Du kan også nyde en kaffe ved deres borde uden for.

Beach life
Barceloneta

By the beach

Absenta bar
Carb Diem
Yvonne på stranden
Snacks fra Forn Ecola

 

På toppen af Barcelona

Vi har været utrolig heldige med vores Airbnb lejligheder. Den allerførste var nok den ypperste, med udsigt til både Sagrada Familia samt Mountjuic. Vil du gerne opleve en skøn udsigt ud over byen, så tag op til The Carmel Bunkers. Som med mange af Byens andre attraktioner, er denne også blevet meget populær. Specielt blandt turister. Vi tog turen derop i 2017, med en flaske af den gode Lolea Sangria, som du nu også kan købe i herhjemme. Det er en stejl gåtur fra bussen, men udsigten taler for sig selv.

 

Bunkers del Carmen

 

Fod mod Sagrada Familia
Lolea Sangria

 

 

 

 

 

 

Det vrimler også med fede hotelbarer, med udsigt ud over byen. Vi har prøvet The Terraza Alaire, som ligger på toppen af Hotel Condes på Passeig de Gracia. Du kan faktisk gå dertil fra Graciá området. Her har du udsigt til nogle af Gaudi's vidundere. Du kan nemlig både spotte Sagrada Famila samt Casa Mila fra terrassen. Dj spiller lækker loungemusik, så drik cava, spiser lidt tapas og nyder hinanden.

Skål
Cava with a view
Tapas and ducks

 

 

 

 

 

 

 

Tæt ved ramblaen finder du Hotel Barcelo Raval, som har rooftop baren 360 degrees. Tag elevatoren op ved solnedgang, og nyd udsigten. Du kan gå hele vejen rundt, og spotte både vandet og andre ikoniske bygninger. Der er en afslappet loungeagtig stemning, god musik og ok priser i baren. Vi drak cava til 6 euro per glas. Vi elsker at dresse up, så jeg har altid min bryllupskjole fra Me&Jake i kufferten. Den fylder ingenting, krøller ikke og er bare mega behagelig at have på.

God røv og udsigt
To glas på et bord
360 degrees of love
Manden og baren

 

Lokalt festfyrværkeri

Graciá forvandles til et overdådigt fyrværkeri af kreativitet under Festivalen. Det er så dejligt at se det hele bliver bygget op. Derfor kan vi godt lide at komme et par dage før, mens alle er i fuldt gang. Gamle som unge hjælper til, du hører skruen og banken, og mærker fællesskabet. Vi er hvert år vildt imponerede over deres kreativitet. Utroligt hvad de kan skabe ud af papmache. WOW! Det er hyggeligt at stå lidt tideligt op d. 15 august, når festivalen åbner. Her oplever du alle de lokaler lettere overtrætte og glade. Fedt at opleve sammenholdet i gaderne og se de hele, inden masserne kommer.

 

Party dog
Place Vila de Graciá
Carrer La Perla 2017
Peace love tema 2017
King Kong NY
Vila de Graciá 2017
Junglebogen anno 2018

AirBnB lejligheder i området

Her er et udpluk af de lejligheder vi har fundet via Airbnb. Priserne er klart blevet dyrere med årene. Nogen gange booker vi i god tid, andre gange venter vi med is i maven.

Vi har boet midt på Carrer de Verdi, som er Graciá's hovedgade. Det var som at bo lige midt i festen. Fra vores balkon, kunne vi høre musikken hver aften. Denne gade går altid ALL IN med deres dekorationer, og har vundet flere gange.

Første gang boede vi tæt ved metro Juníc. Her havde vi udsigt til Sagrada Famila, og det var en kæmpe terrasse med udendørs bruser, hængekøje og lounge område. Prisen er gået gevaldigt op siden da, så vi var mega heldige første gang. I 2018 boede vi i den anden ende, på Carrer de Goya, tæt ved Place Vila de Graciá (rådhustorvet, fyldt med små cafér).

Hængekøje 2014
2014 med 2 terrasser
Udendørsbruser med udsigt
2017 terrasse
udsigt til festen 2016
2016 på Verdi
2018 Carrer de Goya

Hvis respekt.

Vi har alle set at masse turisme i Barcelona er et problem. Det er jo den fedeste by med strand, kunst og kultur. Festivalen i Graciá er primært for de lokale. Derfor er det vigtigt at udvise respekt. Vi har kun haft positive oplevelser, kærlige gensyn og føler os lidt som "lokale", når vi er her. Vi kan mærke at flere og flere turister finder til området. Vi vil jo alle gerne opleve noget unikt, noget nyt, ja noget ingen andre har set. Verden bliver jo mindre og vi skal lede efter de uberørte steder.

I år 2018 blev vi modtaget med smil og åbne arme rundt i kvarteret. På tapas baren husker de os, i de små lokale butikker, er vi genkendt. Det er dejligt. Jeg har købt flere af de lokale gaders t-shirts, og når man har den på, er der lutter smil. Yes, vi var her også sidste år. Vi støtter op og nyder genkendelsen. Sammen oplevede vi terror i 2017, hvor festivalen stod stille i et par dage, pga. respekt. Og sammen var vi om at fejre livet og leve det. Festa de Major i Graciá er noget helt særligt. Og nu er hemmeligheden delt med dig.

Fuck terrorism 2017
Viva Graciá

 

Pink Flamingo La Perla

 

 

 

 

 

 

 

 

Peace love & happiness
Øl og badeand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link til vores travel accessories.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *