Udgivet i Skriv en kommentar

Berlin – et fab sted at fejre fødselsdag

Lidt af en tradtion

Man rammer hurtigt muren. S-Bahnen stopper på Warschauer Strasse, i det gamle øst Berlin. Stationen ligger lige ved gamle nedlagte lagerbygninger, fyldt med streetart og grafitti. Vi er landet i Friedrichshain, igen. Det hele startede i 2013, da det gik op for mig at jeg aldrig havde været i Berlin. Funder havde været der, helt tilbage mens muren stadigvæk stod. Det var med hans gamle punkband Ads, i en helt anden svunden tid.

Tilbage i 2013 havde jeg booket via rejsefeber, og det var helt tilfældigt vi havnede her i Friedrichshain. Og tak for det. Sikke en fed tradition vi har startet, med at fejre min fødselsdag her hvert år i marts. 

Berlin, Kastanienallee

Berlin, kastanienallee

Berlin - Friedrichshain

 

 

 

 

 

Billeder fra 2013.

 

 

Facts

Rejse booket via Rejsefeber.dk Pris for 2 voksne tur/retur med inkl. fly og hotel med morgenmad Kr. 4.201.-

Da vi var afsted første gang i 2013 kostede det os kun kr. 2500.- for 2 personer!

Fly: Norwegian - Hotel: Upstalsboom i Friedrichshain - Fint 4 stjernet hotel med sauna og fitness på 7. sal. 

Fra Lufthavnen i Shönefeld lufthavn tager man S-Bahn nr. 9 direkte til Warschauer Str. station.

Hotellet ligger ca. 10 min gang. fra stationen.

Friedrichshain  ligger i det gamle Øst Berlin. Det er et hipt område med mange små butikker, barer og spisesteder.

Lidt nedslidt, men med charme og meget autentisk. Vi skal altid tage billeder i Photoautomat der ligger ved station. Og gerne med ny hat købt på Oranienstr.

Friedrichshain - photoautomat

Friedrichshain - photoautomat

 

Torsdag aften

Vi ankommer torsdag aften, og efter vi har tjekket ind, går vi ud for at spise.

Lige rundt om hjørnet ligger en lille hyggelig restaurant, Spud Bencer. Det viser sig at være et fransk inspireret sted. Jeg får noget lækker fisk, mens Funder spiser duck med salat og vi drikker lidt rødvin til. Bagefter, går vi hen på Gin Chilla Bar, en lille lokal ginbar. Her er der bløde sofaer, dæmpet belysning og hyggelig loungemusik. Jeg prøver en "Bloom" med grapefrugt og honeysuckle, virkelig frisk og lækker. Funder smager en "Black Forrest" med citrus, min er bedst.

Der er rigeligt med muligheder for gode drinks i gå afstand fra hotellet. En anden god klassiker er Dachkammer på fest gaden Simon-Dach-Strasse. Når man træder indenfor, ligner det en top hyggelig bar/restaurant og man kan sidde i baren og nyde et godt glas vin eller Prosecco. Går man ovenpå er man hensat til en kæmpe lejlighed fyldt med forskellige sofaer, og små værelser man må ryge på. Der er en bar, der ligner lidt en hjemme-hygge bar, hvor man kan bestille billige drinks, øl og vin. Det er lidt som at være til fest hos veninden, der havde den store fede lejlighed. De unge hippe hænger ud her, og vi trækker klart alderen op. Vi føler os nu alligevel velkommen og nyder at vi ikke skal ud og score mere!

Berlin, Gin chila

Berlin - Friedrichshain

 

Fredag

Efter at have lagt en god bund ved morgenmaden, begiver vi os mod Kreutzberg.

Bare 2 stop fra Warschauer str. med U-Bahn, står vi af på Gùrlitzer BHF og går mod Oranienstrasse. Det tager en lille halv time at gå, men vi vælger at være dovne. Oranienstrasse er fyldt med små undergrunds butikker. Første stop er Funders musik butik Core Tex Records. Her finder han altid gammel punkmusik og dvd'er. Derefter slentre vi derudaf. Jeg har de sidste par år haft en tradition med at købe en ny hat, men den butik jeg plejer at finde en i, har ikke rigtig noget. Der er en lille bogbutik/galleri, NGBK , hvor vi ser en super cool udstilling om performance art in socialist Eastern Europe. Vi ender med at tage en taxa til Bermannnstrasse. Igen fordi det er lidt koldt, og vi før har gået turen - pænt langt. Koster blot 7 EURO.

Her ligger Markthalle 9 hvor vi spiser frokost. Lidt godt græsk mad med en sød rødvin til.

Berlin, markthalle 9

Berlin, markthalle 9

 

 

 

 

 

 

 

Når vi har fået varmen og sulten er stillet, går vi på shopping. 

I en lille side gade ligger Dress Code Vintage - en lille perle hvor jeg har fundet fine ørenringe, kjoler og tasker. I samme gade ligger OF/Berlin, fyldt med lokale designer accessories, gaver og kitch souvenirs. Hele området emmer af små butikker, gå ned af Zossener Str, her finder du Spacehall Record store. I den lidt dyre ende, men jeg fandt min Golden Duck! Så alt var godt.

Berlin - Rossmann

Berlin - Kreuzberg

Berlin - Kreuzberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billeder er et mix fra 2016-2018.

Rossmann er Tysklands svar på Boots i London eller vores egen Matas. Her går jeg altid amok, og køber små ansigtsmasker, guldkapsler, make-up, magnesium mm.

Jeg stocker up til et helt år. Der ligger en Rossmann lige ved siden af Markthalle 9. Derefter tager vi bus 248 hele vejen tilbage til Warschauer Str. Stoppested er lige foran Markthalle ved Zossener Str.

Så er det hjem og tage en god lur. Derefter sauna! Det er skønt at side i den infrarøde sauna og blive varmet igennem. Tysken er jo ikke kropsforskrækket, så nøgne mænd kan forekomme. Der er lækre hvide badkåber på værelset med tilhørende sutter. Så bare et par etage op. Der er også fitness og et afslapningsrum. 

Vi drikker lidt vin på værelset og hører tysk slagermusik. I bin wie du...

Vi vælger at gå på Plus-Minus-Null en større restaurant/cocktail bar på Grûnberger Str. Total orange interiør, med bløde sofaer, der svinger op ad væggen. Belysningen er dunkel, med stearinlys. Vi starter med et glas prosecco og vælger begge en pasta ret. Vi drikker også en karaffel god vin til og regningen bliver på 39 Euro. En anden god mulighed kunne være II Ritrovo, stedet ser umiddelbart lidt trashy ud, men rigtig god pasta og pizza, og væggene er fyldt med graffitti og gamle musik plakater. Som sagt vælter det med hyggelige barer, vi gik på Soylent og fik en mojhito. 

Berlin - Friedrichshain

Berlin - Friedrichshain

Berlin - Friedrichshain

Lørdag - Berlin du bist Wunderbar!

Efter morgenmaden slentre vi lidt rundt i lokal området. Derefter tager vi en tram til Eberwalder str i Prenzlauer Berg området. Sidste år stod vi af et stop efter (ikke med vilje), og fandt denne unikke butik med Vintage solbriller OptiKing. Carsten, som ejer butikken, har skabt et vintage univers fyldt med gamle plakater, billeder og reklamer fra 50'rne og til 80'erne. De fedeste billeder. Han sælger også originale brilletuier, som man bare må eje. Funder købte et par top lækre solbriller af det gamle tyske mærke, metzler, (som bl.a. blev gjort populær af den tyske Kanzler Helmut Kohl), til mig i fødselsdagsgave. Vildt fede, og jeg var så heldig at få et fint brunt vintage etui med. De kostede 100 Euro (fik pruttet ned fra 125.-).

 

Berlin, opti-king

Berlin, opti-king

Berlin, opti-king

Billeder fra den fine butik, samt selfie med ejeren Carsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi går glade ud i solskinnet og ned af Kastanienallee. De lokale fortæller at gaden har mistet sin charme, at butikslejen er  steget og byrenoveringen har ødelagt det autentiske. Det er jo desværre præcis det samme vi oplever mange steder i København. Mega ærgerlig tendens. Heldigvis lever nogle af vores yndlingsbutikker stadigvæk. Vi vender altid tilbage til  God Bless You. Her finder vi pathches, plakater og i år sprang en ny hat ned på mit hoved. En rød bowlerhat, jeg bare måtte eje! Funders elskede pladebutik ligger der heldigvis endnu. Her har han fundet mange cd'er og prøvet at få ejeren til at gå af med sin plakat af franske Francoise Hardy.

Berlin, Kastanienallee

Berlin, Kastanienallee

Berlin - Kastanienallee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi syntes nu stadigvæk at gadens charme, grafitti und so weiter mærkes.

Billeder mix fra 2013-2018

 

På den anden side af gaden ligger en lille gave/smykke butik Hallo Herz. Her finder jeg en fin lille ring, der passer til at sidde på min brylupstatovering. Den er fra et lokalt brand, Oh Bracelet Berlin. Derefter varmer vi os med en lille drink. Vores faste cafe er ikke åben, så vi ender på Am einem Sonntag. Og så skal vi  have en currywurst inden den står på lur og sauna igen.

Berlin, Kastanienallee

Berlin, Kastanienallee

Berlin - Kastanienallee

 

Schneeweiss

Første gang vi var afsted, fik Funder anbefalet denne perle. Schneeweiss er en tysk/østrigsk restaurant hvor alt er hvidt. Det er som at træde ind i en iglo med hygge. Her er dæmpet belysning, stearinlys på bordene og det ypperste, en pejsestue. Hvor man må ryge. Tjenerne kan virke arrogante og man fornemmer hurtigt at de har "the upper hand".  Det er ligesom en del af gamet. Alligevel går vi altid herfra glade, mætte og med et smil på læben. Hvis man prikker lidt til tjeneren, kan det ende med små gratis likør og kram.    

Schneeweiss, Berlin

Schneeweiss, Berlin

Schneeweiss, Berlin

 

 

 

 

 

 

 

Vi starter med et glas bobler. Derefter vælger vi begge fisk og drikker en god tysk hvidvin til. Funder har talt om appelstrudel i dagevis, og bestiller en god hjemmelavet en af slagsen. Bagefter drikker vi kaffe, grappa og aperol spritz i pejsestuen. Vi falder i snak med tysken, som også sørger for brænde i pejsen. Sølv toilettet ligger lige ved siden af pejsestuen, og her kan man efterlade sin egen hilsen på tavlevæggen! Senere støder tjenerene til. Hyggen spreder sig og snart er vi de sidste gæster. Funder skal af med 140 Euro (det er jo mig vi fejre). Vi går glade derudaf arm i arm.

Wie kommt wider zurûck.

Schneeweiss, Berlin

Schneeweiss, Berlin

Schneeweiss - Berlin

 

 

 

 

 

Søndag

Søndag er dagen hvor vi bare tusser rundt. Der er flere små loppemarkeder lokalt i Friedrichshain. Vi starter som regel med at tage billeder i den lille automat på Warschauer Str. Så slentre vi ned af Stralauer Allee, hvor der til højre ligger lagerbygninger og pakhuse, fyldt med grafitti og street art. Hvis man ikke har set East Side Gallery, kan man gå over broen og ramme muren efter 10. min.

East Side Gallery, Berlin

East Side Gallery, Berlin

Berlin - Friedrichshain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er også et større loppemarked i Mauerpark. Her har vi fundet T-shirts, små biler og badges. Søndag indbyder til at gå rundt i gaderne, opleve lidt kunst, musik og få varmen på en hyggelig cafe.

Vi har bl.a. været på Ramones Museum, nok mest for Funder's skyld, men hey sådan er det jo. Så er han tålmodig når jeg skal shoppe badeænder, eller lige i Rossmann en sidste gang. De mere historiske steder er der jo skrevet meget om andre steder, derfor er denne blog mere vores lokale anbefalinger, til det modne par. Det er ikke svært at finde listige steder.

Vi ender denne gang med at tage en taxa til Lufthaven - det koster 38 Euro. Det er muligt at tage toget, men denne gang er vi lidt dovne og det er vel også tilladt! 

RMCM Berlin

RMCM Berlin

RMCM Berlin

Wûnsch dir was!

Vores formål med denne blog er, at inspire til en romantisk weekend. Uden det behøver at koste en bondegård. Rejsefeber er et godt sted at starte, da de finder de bedste flybilletter, og man derefter vælger hotel. Baggage er inkl. i prisen, så der er ikke nogle ekstra skjulte omkostninger. We like! Her er link til vores travel range, hvor du kan finde lækre passport covers, kuffertmærker samt rejse dagbøger.

Vi glæder os til at komme tilbage til vores Friedrichshain igen. Heldigvis kender vi nogle skønne unge mennesker, der snart flytter derned. Så kommer vi sikkert også om sommeren. Warum nicht!

Ps. denne blog indeholder IKKE sponsoreret indhold.

Friedrichshain - Berlin
Friedrichshain - Berlin
Berlin - skudhuller

 

 

 

 

 

 

 

Billeder er et mix fra 2013-2018

 

Friedrichshain - Berlin
Friedrichshain - Berlin
Berlin - Kastanienallee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et år slog veninderne Funder af pinden, og det blev til en tøsetur. Men han kom stærkt igen!

Friedrichshain - Berlin
Friedrichshain - Berlin
Friedrichshain - Berlin

 

Og husk, vi har kun det fis og ballade vi selv skaber. Have fun!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *