Udgivet i Skriv en kommentar

New York state of mind

En legendarisk avisforside!

New York kan frembruse min barnlige begejstring. Jeg elsker at sidde i en yellow cab fra JFK lufthavn, og næsten knække nakken for at få det første glimt af Manhattans skyline. Når jeg spotter Empire State Building, flækker jeg i det største smil. I´m in a New York State of mind....

Empire State Building

 

Orchard Street
More Empire

 

 

 

 

 

Vi havde begge været i NY før vi mødte hinanden, og var der sammen første gang i 2016. Der landede vi samme aften, som Trump var blevet valgt til president. Til en legendarisk avisforside. Det var vildt! Verden var i shock, og det var newyorkerne vist også.

En legendarisk forside

 

Naked Cowboy

 

 

 

 

 

 

 

Foran Trump Tower

 

The Naked Cowboy

 

 

 

 

 

 

 

Foran Trump Tower havde verdenspressen slået lejr. Pludselig stod den legendariske Naked Cowboy foran os og sang. Han tog fat i mig, og først trak jeg lidt væk (vi troede han ville have penge for billeder), men så fangede Funder et billede. Folk var vilde og sang med på hans "fuck it happen't" Trump sang. Det var en syret, men fed oplevelse. Vi fandt hurtigt ud af, at vi skulle passe på hvad vi sagde mht. Trump. Alle var i shock, men nogen af dem havde jo også stemt på ham.

Vi laver en John&Yoko

Vi beslutter at lave en John og Yoko ❤️🙏Og skev sådan her på facebook:

Vi bliver på vores hotel værelse her i NYC indtil:

Alle er søde ved hinanden
Folk går mere ud og hører live Music
Alle danser mere
Empire State building keder os
Funder finder sit metro kort
Keith Richards bliver 280
Chelsea hotel åbner igen (pist. har hørt det genåbner i 2019)

Endnu en forside

Oasis bliver gendannet
De ikke viser flere afsnit af "good behavior" på tv
Funder finder ud af hvordan vi kommer til JFK
Vi løber tør for toilet papir
Alle stopper op og kigger på månen
Der er world peace

We Got All the time in the World ... Vi er på Room 1504. Send lobster Mac and cheese og kærlighed tak ❤️🙏❤️😁😍

Facts og priser

I 2016 rejste vi med et tilbud fra Take Offer. Vi boede på Pennsylvania Hotel, lige over for Maddison Square Garden. Et kæmpe klods med masser af værelse og bestemt ikke luksus.

Prisen var også kun kr.- 6400.- pr. person, inkl. hotel.

Vi købte det fordi det lå centralt, midt i det hele og lige rundt om hjørnet fra Empire State Building. Når det er sagt, så er området faktisk alt for turistet. Vi er meget mere til de små hyggelige områder. Men er det første gang du er afsted, så ligger mange af turistattraktionerne lige rundt om hjørnet.

De sidste par år har vi boet i Lower East Side.

Vi har fløjet direkte med Norweigan Air. Det koster ca.  2500-3000.- kr. pr. person, inkl. baggage.

Vi har boet på Orchard Street Hotel, booket via Hotels.com. Det kostede ca. 7800.- for et dobbelt værelse. Udsigten var helt fantastisk. At vågne op og kigge ud på Tower of freedom, var fedt. Men, det var det mindste hotelværelse vi NOGENSINDE har boet på. Beliggenheden var perfekt, og området emmer af små hyggelige butikker, barer og restauranter.

I år(2018) boede vi på The Gatsby Hotel, (søster hotel til Orchard Street Hotel) også i Lower East Side. Vi boede i et Double room i 7 nætter. Det kostede kr. 8.300.- i alt.

En Yellow Cab fra JFK lufthavn til Manhattan koster en fixed price på USD 60.- + tips.

Området rundt ved Maddison Square Garden

Som sagt er dette område pænt turistet. Men er det dit første besøg på The Big Apple, så finder du også mange top attraktioner og bygninger i området. Hvis man har været oppe i Empire State Building, og bare vil nyde at kigge på den ikoniske top, bliver man jo ikke skuffet. Vi drak cocktails på Top of the Strand, med udsigt direkte til Empire. Broadway Bites er et skønt udendørs market, der ligger lige bag ved Macy. Her finder du himmelske bider, vi anbefaler varmt lobster macaroni and cheese. Yummi! Vi elsker flea markets, og fandt Hell's Kitchen Flea, som er åbent lørdag/søndag, alt efter vejret. Her kan du finde nogle sjove og unikke ting. Hvis du altid har drømt om at skøjte ved Rockefeller Center, så gør det. Også selvom det dyrt, og du ikke har skøjtet siden teenagetiden. Det er oplevelsen værd.

Anette on Ice
Lobster Mac&cheese

A room with a view.

Orchard street hotel
Morning view
småt men godt

Eat, drink and skate.

Top of the strand

 

Hell's Kitchen Flea

 

Broadway Bites

 

We have all the time in the world...

Synger Louis Armstrong, i sin legendariske sang fra James Bond filmen " On Her Majesty's Secret Service". Louis Armstrong boede i Queens, da han sov stille ind i 1971. Hans hus er nu et museum, hvor du kan få en unik fornemmelse om hvordan han boede. Meget ydmygt, småt og særligt. The Louis Armstrong house ligger på en stille villavej opkaldt efter ham, og er et National historic landmark i NYC.

Vi havde en helt fantastisk oplevelse der i november 2016, hvor vi var så heldige at få en private viewing. Det er en oplevelse vi aldrig glemmer. At se og opleve de ydmyge gemakker, imens man hører hans stemme på private optagelser, var en meget rørende oplevelse. Hvor var han dog et livstykke, der spredte sin positive energi. Vi måtte naturligvis ikke fotografere på rundvisningen i huset, kun udenfor og i museet. Hans blå køkken skal i altså se, det var så vildt. Hans kone, Lucille, elskede tapet, og det kunne ses rundt i huset. Hun havde fået næsten alt tapetseret med farverige motiver.

Det eneste lidt triste var, at området nu er fyldt med Hispanics, der ikke aner hvem han er. Sådan er det, men vi anbefaler det VARMT.

Hans elskede trompet

 

Med Louis
Guld badeværelset

 

Fra museet
Det blå køkken

The Highline og Chelsea market.

Lobster
The Lobster place
østers

The Chelsea Market ligger i the Meatpacking district. Her er fyldt med små lækre madsteder og butikker. Et ideelt sted til en god frokost. På The Lobster Place kan du bestille en halv hummer til overkommelig pris. Som side dish anbefaler vi igen lobster mac and cheese. Kølig hvidvin og stængerne op for en stund.

Herefter kan du gå frokosten af på The High Line. Det er en public park bygget på en historisk Fragt rail line, svævende oppe over gadehøjde. Et dejligt pusterum fyldt med natur, kunst og street art.

Den smukke arkitektoniske bygning High Line 23, er bygget af arkitekt Neil Denari, som vi faktisk kender.

Funder mødte hans kone, Christine, i Grækenland i sine unge dage.

High Line 23
The High Line 2016
The High Line 2016

Lower East Side - Street art og den fedeste vibe!

 

Cool street art
Lower East Side
Street art

I 2016 havde jeg googlet mig frem til Lower East Side og Ludlow Street. En hip gade fyldt med små hyggelige barer, caféer og restauranter. The Ludlow Hotel åbnede i 2014 i en Rockstar agtig lækkerhed. Du kan nyde en drink i bløde lædersofaer i hotellets Lobbybar, Dirty French. Det er som at være i en svunden tidslomme af storslået design, velvet og mørke rammer.

Hele området er en udtømmelig kilde af små funky steder, butikker og øjenguf. Det vrimler med steder at spise brunch/morgenmad. Alt for all American dinners til unikke specialiteter. Katz´s Deli er et legendarisk sted, fyldt med billeder af kendisser. Deres pastrami sandwich er et must. Vi delte en og kunne næsten ikke rejse os op. Kom tideligt inden masserne når frem. Remedy Diner ligger på E. Houston Street, en god classic dinner, ligesom på film. Et godt sted at starte dagen, med en af deres gode omeletter. Vi lover du ikke går sulten herfra.

Katz's Deli
Remedy Diner

 

 

 

 

 

Russ & Daugthers
Kabisera Kapé

 

 

 

 

 

Dirty French at Ludlow

 

Dudleys er et hyggeligt lille sted, hvor du også har mulighed for at sidde udenfor. Det er næsten et must at spise en bagel med smoked salmon & cream cheese. Russ & Daugthers har både en cafe og deli i området. Vi gik all in på vores sidste dag i år. Med Bloddy Marys und alles. Funder fik en Schmoozer bitter, men var vist lidt misundelig på min Bloddy Mary. Alt var top dollar lækkert. Ved siden af vores hotel, lå et lille jødisk knish bakery. Vi prøvede en knish med spinat, en lille bombe, men smagte godt.

Det vrimler også med coffee shops. Vi fandt en lille farverig shop, Kabisera Kapé, med gode bagels og morgen kaffe. Og en plads i solen.

Som sagt, er det bare at gå rundt i kvarteret, og hoppe ind og ud af de hyggelige barer. En af vores yndlings er Nurse Bettie. En lille bar, der onsdag/torsdag har burlesque dans på menuen. Helt unik oplevelse. Der er en lille scene, hvor pigerne optræder, og de klæder om bag et gardin. Det er piger med helt almindelige kroppe, de er mega modige og ser ud til at nyde det. En Insta story herfra blev slettet, den var åbenbart for fræk.

Nurse Bettie

 

Nurse Bettie
Knish

Hvis du vil have østers og andet godt fra havet, så prøv The Grey Lady. Her finder du Happy Hour cocktails og østers. Yummy.

Listen over små perler er lang. Anything goes. Tjek The Meatball shop, if you got the balls!

Du kan spise et lækkert piazza slice fra Rosario's Pizza på Orchard street, og købe en kold øl i deli ved siden af. Billigt og top hyggeligt.

Eller du kan tage elevatoren op på toppen af Hotel Indigo. Her finder du rooftop baren, Mr. Purple, med udsigt til Tower of freedom. Fed tagterrasse med pool, og hele NY skyeline. Cocktails eller cava koster ca. USD 14.-

Området var tidligere hjemsted for den jødiske beklædningsindustri. I Orchard Street finder du et utal af små special butikker, alt fra håndlavede sko og hatte, til korsetter og punk t-shirts. Om søndagen er der et lille gademarked.

Alt sammen inden for få meter. That is why we love Lower East Side.

 

Rosarios Pizza
Elevator fun
Mr. Purple kiss

 

 

 

 

 

 

Brooklyn

Brooklyn er et upper cool og urban område, med masser af gratis særværdigheder. At gå over Brooklyn Bridge er et must. Den ikoniske bro har lagt rammen om mange film og serier. Vi gik over fra Brooklyn siden til Manhattan. Her har du fab view af hele byen i sin pragt. Du kan også få et glimt af Statue of Liberty. Rundt om broen ligger Brooklyn Bridge Park, hvor du kan suge udsigten til dig og nyde et roligt øjeblik på en bænk.

Gå langs Brooklyn Heights Promenade og nyd den flotte skyline. Dumbo er navnet på området under Manhattan Bridge (Down Under the Manhattan Bridge Overpass), som har været brugt som baggrund i utallige film og serier, sidst  spottet i serien younger. Det er det mest populære spot at tage billeder på, så her er du ikke alene. Hvis du er rigtig god, kan du endda få billede af Empire State indimellem broen. Skyd løs. Området sprudler med små gallerier.

Brooklyn Flea Market sætter op under Manhattan Bridge hver søndag fra april-oktober. Cool spot fyldt med vintage, vinyl og andre godter.

Gå rundt i gaderne i Brooklyn Heights, smukke town houses blandet med kirker. En dejlig rolig vibe. Vi tog et pit stop på Heights Cafe, drak en øl og læste avisen. På vej tilbage spiste vi en lækker burger på Sociale, en lille italiensk restaurant på Henry Street.

Brooklyn Bridge and skyeline
Pitstop på Heights cafe

Williamsburg

Williamsburg er blevet et populært hipster agtigt område. Her finder du et hav af vintage butikker, små design butikker og masser af funky caféer og barer.  Lagerbygninger er blevet til art spaces og bryggerier, og Airbnb lejligheder er vildt populære her.

Bedford Avenue er et godt sted at starte. Du kan tage L-linjen fra Manhattan til Bedford av. metro. Og gå derfra. Vi er jo vilde med vintage og retro, og her er nok at gå i gang med. Monk Vintage og Buffalo Exchange, ligger side om side. Jeg har fundet flere sjove ting hos Monk, bl.a. top hue og taske. Buffalo Exchange er en del af en større Vintage kæde, men et super cool sted, med bl.a. godt udvalg af solbriller. Beacon's closet er et kæmpe sted hvor du både kan købe og sælge vintage tøj/sko.

Her er også gode muligheder for at købe vinyl og cd'er. Earwax har et cool udvalg og bestemt et besøg værd. Kig også forbi Rough Trade og Pop Fuzz. I 2016 gik vi tilfældigt forbi Eclectic Collectibles og var blown away. Her var film props, brugt i diverse Hollywood productions, blandet med fede retro møbler. Funder så en Elvis lampe, som han vist stadig ærgrer sig over han ikke købte.

Man bliver jo hurtig sulten og tørstig af shopping, og det skrotter ikke med steder aat slå sig ned. Vi fandt Diviera Drive,  en funky italiensk restaurant. Vi spiste en classic burger, og drak en kold corona. Stedet ligner lidt en retro benzintank og er fyldt med fede skilte. Vi har hørt at stedet forvandles til et live musik sted om aftenen, så tjek det ud.

Eclectic collectibles
Diviera Drive

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

 

Broen
Under broen
Dumbo area

Hip and trendy!

Trump Sandwich
Vintage shopping
Hue fra Monk Vintage
Burger på Diviera Drive

East Village

På den anden side af E. Houston street ligger East Village. Ligesom Lower East Side, emmer her også af en afslappet og hip atmosfære. Omtalt som the birthplace of Punk, og her finder du cool tattoo artists, old school record stores og masser af små funky steder. Vi spiste brunch på Spiegel, en hyggelig lille cafe med et biker tvist.

Vi slentrede ned a Avenue A og fandt Alphabets, en cool butik med brugskunst og bøger. Overfor lå Exit9, også en giftshop. Ligesom i DK er tiderne for de små butikker også hårde, og det talte vi med ejerne om. Enz´s er en fifties inspireret butik, fyldt med pin up dresses og t-shirts. Ejeren, Mariann, designer selv det meste, og det er klart et besøg værd.

Enz´s

 

 

 

 

 

 

Vi spiste på Huertas, en lille cool tapas bar. Det er lidt i den dyre ende, men dejligt og smagsfyldt. Derefter gik vi på Corney Island Baby, en funky club med Live musik. Vi så den måske næste Freddie Mercery optræde. En fedt sted. Jules Bistro er et skønt lille jazz sted, hvor man også kan spise brunch og danse salsa. Ud og hør noget live musik, det er godt for sjælen.

Huerta tapas
East Village
East Village

Staten Island

En fed måde at opleve Byen på, er fra vandet. Staten Island Ferry har eksisteret i siden ca. 1866, og fragter årligt 22.000 millioner af mennesker mellem Manhattan og Staten Island. Det koster gratis og tager ca. 25 minutter. Det er en oplagt mulighed til at komme tæt på Statue of Liberty, samt se Manhattans Skyeline fra vandet. Og selvfølgelig et kodak moment, så hvis vejret er godt, hop om bord. Gå ovenpå og få en plads ved rælingen, så du står klar.

Vi havde læste om en restaurant på Staten Island, hvor alt maden er lavet af grandma´s fra hele verden. Det var i Norwegians onboard Magazine. Det er et genialt koncept. Stedet hedder Enoteca Maria. Jody Scaravella voksede op i Brooklyn med italienske rødder, og er idemanden bag konceptet. Han startede ud med en virtuel bog, hvor Nonna´s (bedstemødre) fra hele verden deler deres opskrifter. Her kan du læse om de forskellige Nonnas of the world.

De har åbent fra torsdag-søndag, og husk at booke et bord, Betaling er kun kontant. Du kan læse dagens menu på deres hjemmeside, samt se hvilke Nonna, der er på arbejde. Vores var fra Italien og Peru. Det var en helt særlig oplevelse, som vi varmt anbefaler. Alle bedstemødre ligger inde med guldkorn, og man mærkede at de var glade for at være en del af stedet. Jeg spiste kalv og Funder fik blæksprutter. Begge dele smagte vidunderligt. Ejeren selv var der også, og vi hilste på ham. Det er et lille hyggeligt sted, og det ligger i gåafstand fra færgen.

Enoteca Maria

 

En ikonisk færgetur!

Statue of Liberty
Staten Island Ferry
On the Ferry
Nonnas of the World

 

The city that never sleeps...

Vi kunne skrive side op og ned om New York. Den er klart på vores årlige rejse liste. Nok fordi den er utrættelig i sin måde at forføre os på. Vi har nu været her sammen i tre omgange, og hvert år i er landet midt i orkanens øje. I 2016 dagen hvor Trump blev indsat, i 2017 da MeToo var på sit højeste, og i 2018 under midtvejs valget. Så kedeligt har det på ingen måde været. Vi har fundet vores små favorit steder, og finder hver gang nye. New York er en stor pulserende storby, med små åndehuller rundt omkring. Et overflødighedshorn af indtryk og farver. En by der aldrig sover, og hvor det næste eventyr venter rundt om hjørnet. We will be back!

NY Kaos
Time Square 2016
Flat Iron Building

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *